SVSE
2017. február 14.

Vasárnap bajnoki rajt!

A téli szünet után hétvégétől ismét folytatódik a pontvadászat az NB II-es labdarúgó bajnokságban.

A téli szünet után hétvégétől ismét folytatódik a pontvadászat az NB II-es labdarúgó bajnokságban. A Swietelsky-Soproni VSE együttese február 19-én, a Budaörs ellen, Tatabányán játssza első tavaszi bajnoki mérkőzését, míg hazai pályán először február 26-án lép pályára a Vasút, az ellenfél a Soroksár SC csapata lesz.

A bajnoki rajt előtt a csapat már játszott egy kupameccset: a Csákvár otthonában 2-1 arányban kapott ki a Vasút, így a március 1-én, szerdán rendezett visszavágón megvan az esély a továbbjutásra.

Pöltz Róbert, a klubot üzemeltető Soproni Vasutas Futball Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: egyértelmű cél, hogy a Magyar Kupában továbbjusson a csapat a másodosztályú ellenfelével szemben. Az ügyvezető emellett bízik abban, hogy a tavaszi bajnokikon hazai pályán is eredményesen játszik a Vasút.

 

 

A klub vezetése az elmúlt hetekben azon dolgozott, hogy megteremtsük egy sikeres tavaszi szereplés feltételeit. Minimális játékosmozgás volt csak a keretben, a csapat gerincét alkotó labdarúgók együtt maradtak, kiegészülve két, rutinos védővel, Németh Milánnal és Póti Krisztiánnal, valamint a védekező középpályás Csordás Szabolccsal. A meghatározó játékosok közül egyedül Kovács Gergő távozott, a belső védő családi okok miatt kérte szerződése felbontását.

A csapat január 25-től február 2-ig, kilenc napos edzőtáborban, ideális körülmények között készülhetett Cipruson. A feltételek tehát adottak, bízom benne, hogy jó bajnoki rajtot veszünk és a kupában is sikerül kivívni a továbbjutást a visszavágón. Természetesen abban is reménykedem, hogy minél több néző lesz kíváncsi a tavaszi mérkőzéseinkre” – mondta Pöltz Róbert, ügyvezető-igazgató.