2017. május 14. 18:00

Soproni VSE - Nyíregyháza Spartacus FC

2 - 1

(2-0)

Gólszerzők:

Erdélyi László - 1 gól

Garda Géza - 1 gól

Gólszerzők:

Rudolf Gergely - 1gól

Győzelem hazai pályán!

SWIETELSKY SVSE–NYÍREGYHÁZA 2–1 (2–0)
Sopron, 500 néző. Vezette: Radványi Ádám

SOPRON: Heinrich – Fazekas, Sifter, Fehér Z., Németh M., Nagy P., Kapacina (Gyürki 69.) – Tóth D. – Eszlátyi (Horváth P., 81.), Erdélyi (Batizi-Pócsi, 53.), Garda. Szakmai igazgató: Supka Attila

NYÍREGYHÁZA: Megyeri – Szokol, Máté, Rubus, Kónya – Holdampf (Sinanovich, 83), Kártik, Rezes, Tisza (Ur L., 46.), Takács T. (Szécsi, 64.), Rudolf. Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Garda (1–0) a 17., Erdélyi (2–0) a 33., Rudolf (2–1) a 74. percben

 

 

 

MESTERMÉRLEG

Supka Attila: – Hosszú böjt után sikerült győznünk. Régóta vártuk ezt a sikert. Az első félidőben jól játszottunk, sokat birtokoltuk a labdát. Szélső játékunk is nagyon jó volt. A második félidőben feljavult a Nyíregyháza, látszott, hogy minőségi futballistái vannak. Megérdemelten nyertünk egy jó csapat ellen.

Dajka László: – Köszönöm a közönség szeretetét. Nagyon langyosan kezdtünk az első játékrészben, a Sopron gyors játékával meglepett bennünket, a második félidő már a miénk volt, próbáltunk egyenlíteni, de csak 2–1-ig jutottunk. Gratulálok a Sopronnak.

 

Fotó: Godavszky Helga

Beharangozó:

Supka Attila: „Győzelemre kell váltanunk a mezőnyfölényünket”

 

6 meccse veretlen a bajnokságban a Swietelsky-Soproni VSE, az elmúlt két fordulóban a Mosonmagyaróvár és a Siófok elleni meccsen is egy pontot szerzett a Vasút. Supka Attila szakmai igazgató azt mondja: meg kell tanulni győzelmekre váltani a mezőnyfölényt.

 

A ZTE legyőzése után a Mosonmagyaróvár, majd a Siófok elleni meccsen isdöntetlent játszott a csapat, hogy értékeli a találkozókat?

 

A Mosonmagyaróvár ellen is mezőnyfölényben játszottunk, közelebb álltunk a győzelemhez. A siófoki meccs statisztikája pedig önmagáért beszél: az elsőfélidőben 70 – 30, a másodikban 65 – 35 volt a labdabirtoklási arány a javunkra.

Nyomasztó fölényben játszottunk tehát, ez azonban most sem látszott meg avégeredményen. Meg kellett elégednünk az egy ponttal, pedig minden esélyünk megvolt a győzelem megszerzésére. Sajnos ismét rögzített helyzetből kaptunk gólt,
ez azt jelenti, hogy nem voltunk elég agresszívek az ellenfél játékosaival szemben.

 

Előfordult már pályafutása során, hogy ennyi döntetlent játszott csapata?

 

Sok csapatnál voltam vezetőedző, de ilyen még nem fordult elő korábbi csapataimmal. 16 döntetlent játszottunk eddig, ami nagyon magas szám. A csapatok közül nekünk van a harmadik legkevesebb vereségünk, ez alapján az élbolyban lenne a helyünk. A sok döntetlen azonban elvitte a pontokat, így meg kell elégednünk egy jóval szerényebb helyezéssel. Ez továbbra is bosszantó, hiszen sokszor lefutballoztuk ellenfeleinket, mégsem szereztük meg a három pontot. Tavasszal különösen kevés gólt lőttünk, pedig a helyzeteink mérkőzésről-mérkőzésre megvannak, egyszerűen be kellene lőni ezeket.

 

Vasárnap a Nyíregyháza lesz az ellenfél, amely az edzőváltás óta jó formában játszik, mit vár a találkozótól?

 

Mindannyian tudjuk, hogy a Nyíregyháza vezetői a feljutást jelölték meg célként a bajnokság elején, minőségi játékosokat igazolt a klub. Ezt nem sikerült elérniük, ugyanakkor Dajka László érkezése óta, meglátásom szerint felszabadultan játszanak, ami eredményességben is megmutatkozik. Olyan csapatról van szó, amely valóban játssza a futballt, nem állnak be tíz emberrel védekezni. Éppen ezért gondolom úgy, hogy jó esélyünk lesz a három pont megszerzésére, amely most már tényleg nagyon fontos lenne hazai pályán. A közönség megérdemelne egy sikert, a csapat pedig megkezdhetné a felzárkózást a tabellán.

Játékosok:

Név Pozíció Játék idő (perc) Gólok Lapok