2017. október 22. 17:00

Soproni VSE - MTK Budapest

0 - 4

(0-3)

Gólszerzők:

Hrepka Ádám - 1 gól

Gera dániel Richárd - 2 gól

Kanta József - 1 gól

Összefoglaló megtekintése

SOPRONI VSE–MTK BUDAPEST 0–4 (0–3)

 

Sopron, 600 néző. Vezette: Oláh G.

 

SOPRON: Heinrich – Gyürki, Ágh, Sifter, Koronczai (Kovács D., 66.), Szabó L. – Hadházi, Holzmann (Kovács A., 59.), Kulcsár (Krizsonits, 58.), Szőke – Horváth P. Vezetőedző: Németh Szabolcs
MTK: Demjén – Katona, Balogh, Baki, Deutsch – Vass P., Kanta, Vass Á. (Borbély, 55.) – Torghelle, Hrepka (Schafer, 67.), Gera D. (Jakab, 63.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

 

Gólszerző: Hrepka (0–1) a 7., Gera (0–2) a 35., Gera (0–3) a 44., Kanta (0–4) az 50. percben

 

MESTERMÉRLEG

 

Németh Szabolcs: – Csodák nincsenek, próbáltunk meglepetést szerezni, de csak tizenöt percig sikerült. Nagy különbség van a két csapat között. Gratulálok az MTK–nak.

 

Feczkó Tamás: – Örülök, hogy szurkolóink ilyen nagy létszámban jelentek meg, próbáltuk nagyon jó játékkal és szép gólokkal meghálálni bizalmukat.

 

Beharangozó:

Németh Szabolcs: „Bátor, egységes játékot várok az MTK ellen”

 

Hazai pályán győzelem, majd bravúros szegedi pontszerzés – az elmúlt fordulókban megkezdte a pontok gyűjtését a Soproni VSE. Németh Szabolcs vezetőedző azt mondja: a sok sérülés miatt kevesen vannak a játékosok, ez pedig összekovácsolta az együttest.

 

Sokat kellett rá várni, de megszületett az első győzelem, majd Szegeden is közel volt a csapat a bravúrhoz. Minek köszönhető az eredményes játék?

 

Sok sérültünk van, Kővári, Bor, Fehér Zoli, Tóth Martin és Fazakas Géza is maródi, de meglátásom szerint éppen ez az, ami igazán összekovácsolta a társaságot. A játékosok megértették, hogy egymásra vannak utalva, átérzik a felelősséget. Egyértelmű, hogy csak együtt, közösen mászhatunk ki a gödörből, amelybe a bajnokság elején kerültünk. Hozzá kell tennem, hogy rengeteg munkát végeznek el a srácok az edzéseken, ennek a munkának pedig kezd kijönni az eredménye.

 

 

Az elmúlt meccseken több, soproni kötődésű fiatal is komoly szerepet kapott, mennyire tudták felvenni a ritmust?

 

Ifista-korú játékosokról beszélünk, hiszen Krizsonits Mátyás, Harangozó Bence, Holzmann Patrik 18 esztendős labdarúgók, Purt Patrik pedig a 17. életévét sem töltötte be. Az, hogy ezekkel a labdarúgókkal eredményesek tudtunk lenni, bizonyítja, hogy a tehetség bennük van. Persze időre van szükségük, hiszen a felnőtt bajnokság irama, a test-test elleni küzdelem azért itt egészen más, mint az utánpótlás bajnokságokban. A klub hosszú távú stratégiájának az alapjait rakjuk le ezzel, hiszen egyértelmű célunk, hogy minél több soproni kötődésű fiatal kapjon lehetőséget és váljon meghatározó játékossá az NB II-ben.

 

Vasárnap a nagy múltú, és listavezető MTK-t fogadjuk, milyen esélyekkel lépünk pályára?

 

Az MTK a játékoskeret minősége és az eredményesség terén is messze kiemelkedik a mezőnyből, véleményem szerint megnyerik az idei NB II-es bajnokságot. Ugyanakkor nekünk ez az a mérkőzés, amelyen nincs veszítenivalónk, bátran és egységesen kell futballozni, hiszen a fővárosi csapat sem legyőzhetetlen. Az elmúlt fordulókban látott játékkal igenis van esélyünk a pontszerzésre.

Játékosok:

Név Pozíció Játék idő (perc) Gólok Lapok