2018. március 11. 14:30

Soproni VSE - Vác FC

1 - 2

(0-0)

Gólszerzők:

Batizi-Pócsi Balázs - 1 gól

Gólszerzők:

Kákonyi Dániel - 1 gól

Durso Giuliano - 1 gól

Összefoglaló megtekintése
Soproni VSE - FC Vác 1-2 (0-0)
 
Sopron, 550 néző. Vezette: Kovács Gergely (Pápai Zoltán, Máyer Gábor)
 
SOPRON: Kunsági – Angyal Zs., Varga R., Fehér Z. (Garda, 84.) – Tóth D. – Czingráber, Szabó Á. (Gyürki, 43.), Hadházi (Kitl K., 64.) – Horváth P., Szabó V., Batizi-Pócsi B. Szakmai igazgató: Bekő Balázs
 
VÁC: Halasi – Görgényi, Szabó N., Tóth F., Kiliti (Búrány, 74.) – Kákonyi (Durso, 50.), Varga Sz. (Major M., 91), Tóth G., Gulyás M. – Balajti, Zsolnai R. Vezetőedző: Nagy Tibor
 
Gólszerző: Kákonyi (0–1) a 49., Batizi-Pócsi B. (1–1) az 50., Durso (1–2) az 56. percben
 
 
 
MESTERMÉRLEG
 
Bekő Balázs: – Mindent megtettünk, hogy jól kezdjük a szezont, de elkövettünk két nagy hibát, amelyekből gólokat kaptunk. Nem ilyen kezdésre számítottam, de még többet kell dolgoznunk.
 
Nagy Tibor: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, támadó játékban még javulnunk kell, plusz az új játékosok beilleszkedése még folyamatban van. Nagy skalpot szereztünk, mert tavasszal nem sok csapat győz majd Sopronban.

Beharangozó:

Bekő Balázs:

 

„Kockáztatnunk kell, a döntetlen számunkra nem jó eredmény”

 

A téli időszakban érkezett a Soproni VSE együtteséhez Bekő Balázs. A korábban több NB I-es csapatot is irányító szakember azt mondja: bizakodóan várja a tavaszi meccseket, a keretet alkalmasnak tartja a bentmaradás kiharcolására. Mindehhez győzelmekre van szükség, a döntetlenekért járó egy pont nem elég ahhoz, hogy a csapat behozza a lemaradását.

 

Az elmaradt két meccs miatt plusz két hét állt a csapat rendelkezésére. Mire használták ezt az időszakot?

 

A felkészülést úgy terveztük meg, hogy a legjobb formaidőzítést a bajnoki nyitányra érje el a csapat. Most két héttel hosszabb lett a téli szünetünk, de ez alapvetően nem befolyásolja a játékunkat, nincs különösebb jelentősége. Annyival előbbre járnak a többiek, hogy ellenfeleink lábában már tétmecscsek vannak, hétvégi riválisunk, a Vác pl. már három mérkőzést lejátszott.

 

Összességében hogy sikerült a csapat felkészülése a tavaszi szezonra?

 

Sok játékost igazoltunk, több helyen is változott a játékoskeret, ugyanakkor elég időnk volt arra, hogy az új játékosokat is beépítsük a csapatba. Szakmailag pozitívan értékelem a felkészülési időszakot, a tervezett munkát elvégeztük, a játékosok hozzáállásával nem volt probléma. A csapat és a szakmai stáb is várja az első mérkőzést, amelyen nagyon fontos lenne megszerezni az első tavaszi győzelmünket.

 

 

Több játékos is érkezett a téli időszakban, melyik csapatrészt kellett elsősorban megerősíteni?

 

Ezt a kérdést komplexen kell nézni. Igazoltunk jól fejelő védőjátékosokat, mert fontos a stabilitás hátul, ugyanakkor a jó védekezés nekünk már nem elég. Nyerni kell a meccseket, a döntetlenekért járó egy pontokkal nem faragunk a hátrányunkból. Kockáztatni kell a meccseken, győzelemre kell játszanunk, hogy legyen esélyünk a bentmaradás kiharcolására.

 

Hogy látja a csapat esélyeit?

 

Sajnos az őszi szezonban valami félrecsúszott, de pontosan ismertem a csapat helyzetét, amikor elvállaltam a feladatot. Bizakodó vagyok, alkalmasnak tartom a keretet arra, hogy felzárkózzunk és megtartsuk NB II-es tagságunkat. Nagyon kiegyenlített a mezőny, sok a hasonló tudású csapat. Jó játékkal viszonylag könnyű belekerülni egy győzelmi szériába, de néhány peches mérkőzés után sorra jöhetnek a vereségek is. Szépen dolgoztak a játékosok a felkészülési időszakban, ezért optimistán várom a tavaszi rajtot. Persze a meccshelyzet, az éles szituáció mindig más, mint az edzések, de most úgy látom: megoldható feladat a bentmaradás kivívása.

Játékosok:

Név Pozíció Játék idő (perc) Gólok Lapok