SVSE
2017. június 28.

Új vezetőedzőnk irányításával megkezdtük a felkészülést

Németh Szabolcs vezetőedző és Bánfalvi Zsolt pályaedző irányításával megkezdtük a felkészülést a 2017/18-as bajnoki szezonra.

A 36 éves Németh Szabolcs a Haladásnál kezdett focizni, majd 22 évesen az alacsonyabb osztályú osztrák Pöllau csapatához igazolt. Közben edzői képesítést szerzett és a szombathelyi Lurkó FC, a Haladás, majd az Illés Akadémia csapatainál dolgozott utánpótlás edzőként.

 

Az SVSE új szakmai vezetője 11 évig játszott Ausztriában, ezt követően Dorogra szerződött vezetőedzőnek. Irányításával az elmúlt három szezonban először arany, majd ezüstérmet nyert a harmadosztályban a dorogi együttes. Az első évben azonban egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt büntetőpontokat vontak le a csapattól, így nem jutott fel a másodosztályba az együttes. Németh Szabolcs irányításával következő évben ismét feljutó helyen végzett a Dorog, a második helyezésnek köszönhetően 17 év után felkerült a csapat az NB II-be. Tavaly az SVSE-vel együtt a másodosztályban szerepelt a klub, ahol végül az előkelő 8. helyet szerezte meg.

 

„Úgy gondolom, nagy szakmai előrelépés, hogy Sopronba szerződtem. Komoly tradíciókkal rendelkező klubnál irányíthatom a szakmai munkát, célom természetesen nem lehet más, minthogy minél többször vezessem győzelemre a soproni csapatot. Olyan együttes kialakítása a cél, amely minden ellenfelére veszélyes lehet” – mondta Németh Szabolcs.

 

A vezetőedző irányításával integrált rendszerben készül a csapat a következő szezonra.

 

„Az edzéseken vegyesen szerepelnek az erőnléti, technikai, taktikai elemek, a lehető legtöbb gyakorlatot labdával végzik el a játékosok. Mindez azt a célt szolgálja, hogy az általam elképzelt játékmodellt  minél tökéletesebben elsajátítsák a labdarúgók, így meccsszituációkban is hatékonyan végre tudják majd hajtani a begyakorolt elemeket” – tette hozzá Németh Szabolcs.

 

A vezetőedző augusztusban kezdi el az UEFA Pro Licence edzőképző tanfolyamot.

 

Csapatunk szombaton részt vett Szombathelyen a Király Kupán.

 

A torna a Vasas visszalépése miatt 3 csapatos volt, ahol, 1-0 arányban nyertünk, a Szombathelyi Swietelsky Haladás ellen. A második mérkőzésünkön a Paksi FC csapatától vereséget szenvedtünk így a 2. helyen végeztünk. A Paks 2 győzelemmel megnyerte a tornát.

 

 

Király-kupa

 

Paksi FC–Soproni VSE 1–0 (0–0)

Szombathely

 

Paks: Rácz G. – Szalai A., Vági, Lenzsér (Bognár D., 31.), Báló – Nagy R., Koltai T., Simon M. (Adamcsek, 31.) – Fejős (Kecskés T., 41.), Hahn, Jelena

 

Soproni VSE: Gelei – Angyal, Ágh, Koronczai, Fazakas G. – Kapacina, Harangozó, Szőke – Gyürki, Soós B., Kovács D.
G: Fejős (34.)