2017. február 26. 16:00

Soproni VSE - Soroksár SC

1 - 1

(0-0)

Gólszerzők:

Eszlátyi István - 1 gól

Gólszerzők:

Pál András - 1 gól

Swietelsky - SOPRONI VSE–SOROKSÁR SC 1–1 (0–0)
Sopron, 400 
néző. Vezette: Oláh Gábor (Kóbor Péter, Farkas Balázs)

SOPRON: Heinrich – Tóth D., Sifter, Póti, Németh M. – Nagy P., Harangozó (Kovács D., 67.), Szabó L. – Eszlátyi, Erdélyi (Csordás Sz., 76.), Gyürki (Batizi-Pócsi B., 62.). Szakmai igazgató: Supka Attila

SOROKSÁR: Jova – Lorentz, Gyepes, Gengeliczki, Csilus T. – Fülöp N. (Nagy O., 66.), Sándor I. (Szilágyi P., 90.), Haris, Huszák (Pál A., 77.) – Popov, Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Gólszerző: Eszlátyi (11-esből, 1–0) a 49., Pál A. (1–1) a 88. percben

MESTERMÉRLEG

Supka Attila: –
 Nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy terveztük, sőt igazán nagy helyzetünk sem volt. Nagyobb baj, hogy a rögzített játékhelyzeteknél figyelmetlenek vagyunk, igaz, az elmúlt heti teljesítményünkhöz képest sokkal jobban futballoztunk. 

Lucsánszky Tamás: –
 Mérges voltam az első félidőben mutatott játék miatt, de a tizenegyes felrázott minket, s a folytatásban megmutattuk, nem véletlenül állunk a tabella élén. A Sopron jól játszott, akár nyerhetett is volna. 

 

Beharangozó:

Supka Attila: „A listavezető ellen is győzni szeretnénk hazai pályán”

 

Egy idegenbeli kupa, valamint egy bajnoki meccs után hazai pályán is megkezdi tavaszi szereplését a Swietelsky-Soproni VSE labdarúgócsapata. Supka Attila szakmai igazgató szerint megfelelő összpontosítással a listavezető ellen is sikeres lehet hazai pályán a Vasút, ehhez azonban az kell, hogy a támadók megtalálják góllövő cipőjüket.

 

A Magyar Kupában lépett pályára először a csapat az idei évben. Milyen esélyeink vannak a továbbjutásra a 2-1-es, csákvári vereség után?

 

Nem éppen úgy indult a meccsünk Csákváron, ahogy elterveztük… Már a 24. másodpercben gólt kaptunk, sajnos az öltözőben maradt a csapat. Ráadásul ellenfelünk egy szöglet után megduplázta előnyét. Amikor már úgy tűnt, nagy a baj, a csapat összekapta magát és a hátralévő, csaknem 70 percben kapuja elé szögeztük ellenfelünket. Helyzetek tömkelegét alakítottuk ki, de sajnos csak egy gólt lőttünk, pedig, csak az utolsó 10 percben két 100 százalékos ziccerünk is volt. A döntetlen kiharcolása fontos lett volna, de így is tovább szeretnénk jutni hazai pályán, erre minden esélyünk megvan. Remélem, sokan jönnek ki szurkolni a csapatnak jövő szerdán.

 

A bajnokságban a Budaörs ellen lépett pályára múlt héten a Vasút, a Tatabányán rendezett mérkőzést pedig a hazaiak nyerték 1-0 arányban.

 

Rendkívül bosszantó volt az első bajnoki meccsünk. A kiállításig uraltuk a mérkőzést, azonban sajnos a mi csapatunkat zavarta meg, hogy az ellenfél emberhátrányba került. Röviddel ezután gólt kaptunk, a csapat pedig teljesen összezavarodott. Nem találtuk a játék ritmusát, képtelenek voltunk helyzeteket kialakítani. Azért is fájó ez a vereség, mert ezek azok a mérkőzések, amelyeken kötelező lenne a három pontot begyűjteni.

 

 

 

Vasárnap délután hazai pályán is folytatja szereplését a csapat, milyen esélyekkel lépünk pályára a listavezető Soroksár ellen?

 

Nem véletlenül vezeti a tabellát a Soroksár, masszív, jó képességű labdarúgókból álló csapat. De nem is verhetetlenek, ezt az őszi szezonban is bizonyítottuk, amikor 3-0-ra nyertünk ellenük idegenben. Bízom benne, hogy javítjuk a hibáinkat, jó napot fog ki a társaság és a támadóink megtalálják a góllövő cipőjüket – enélkül nem fogunk tudni előrelépni. Olyan csapat ellen lépünk pályára, amely hozzánk hasonlóan a támadó focit helyezi előtérbe, remélem, hogy egy közönségszórakoztató meccset játszunk, és megszerezzük a győzelmet.

Játékosok:

Név Pozíció Játék idő (perc) Gólok Lapok